fbpx

Op. Dr. Feridun Elmas Plastik ve Estetik Cerrahi

Yağ Enjeksiyonu

Yağ Enjeksiyonu Nedir?

Yağ enjeksiyonu bir yerden alınan yağ hücrelerinin iğne ile başka bir yere verilmesidir. Alınan yer genellikle karın bölgesidir. Verilen yağ hücreleri yeni yerlerinde yaşamaya devam ederler orada bir dolgu maddesi görevi görürler.

 

Yağ enjeksiyonunun başarısı verilen hücrelerin yaşamaya devam etmesine bağlı. Eğer verilen hücreler ölürlerse birkaç hafta sonra bütün dolgu etkisi ortadan kalkar. Kısaca ölü yağlar erir.

Yag Enjeksiyonu - Feridun Elmas

İşlem Nasıl Yapılıyor?

Yağ enjeksiyonu yapmanın birçok değişik tekniği ve aleti var. Temel olarak yağlar özel liposuction enjektörleri ile alınıyor ve başka bir enjektöre aktarılarak yeni yerlerine enjekte ediliyor. Her iki safhada da kesik yapmaya ve dikiş koymaya gerek yok ve lokal anestezi yeterli oluyor.

İşlemin Başarısı Neye Bağlı?

Bu işlemin başarılı olması tamamen kullanılan aletlere ve tekniğe bağlı. Son yıllara kadar verilen yağların erimesi neredeyse bir kuraldı. Ancak son birkaç senede ciddi bir ilerleme oldu ve artık verilen yağların tutma ihtimali ciddi olarak arttı.

 

Örnek olarak benim yağları alırken kullandığım iğnenin içerisi özel hazırlanmış ve altın kaplı. Amaç kanülün içerisinde olabilecek metal çapakları düzeltmek ve hücrelere en az zarar verecek alaşımla, yani altın ile yüzeyi kaplamak. Alınan hücrelerin hava ile temas etmemesi, yağların verildiği enjektörlerin boyutları, uyguladığınız basınç gibi birçok ayrıntı da var. Ama asıl önemli olan aletler ve onlar olmadan vereceğim yağların eriyeceğine eminim.

Yağ Enjeksiyonu

Yağ enjeksiyonu, tıbbi bir prosedürdür ve bir kişinin vücudundan alınan yağ dokusunun daha sonra istenen bölgelere enjekte edilmesini içerir. 

 

Doğal Görünüm: Yağ enjeksiyonu, kişinin kendi vücut yağını kullanarak daha doğal ve uyumlu bir görünüm elde etmesine yardımcı olabilir. Bu nedenle dolgu maddelerine veya sentetik malzemelere tercih edilebilir.

 

Dolgunluk ve Kontur: Yağ enjeksiyonu, istenen bölgelere dolgunluk eklemek veya vücut konturlarını iyileştirmek için kullanılabilir. Özellikle yüz, dudaklar, göğüsler, kalça ve eller gibi bölgelerde yaygın olarak uygulanır.

 

İyi Tolere Edilirlik: Yağ enjeksiyonu, genellikle kişinin kendi yağı kullanıldığından, doku reddi veya alerjik reaksiyon riskini azaltır. Bu nedenle çoğu hasta tarafından iyi tolere edilir.

 

Kalıcı Sonuçlar: Yağ enjeksiyonunun sonuçları genellikle kalıcıdır, çünkü kişinin kendi yağı kullanılır. Ancak, bazı vakalarda birden fazla seans gerekebilir.

Sıkça Sorulan Sorular

Yağ enjeksiyonu sonuçlarının kalıcılığı, bir dizi faktöre bağlı olarak değişebilir. Bu faktörler, kullanılan cerrahi aletlere, kanüllere, yağın elde ediliş ve veriliş biçimine, yağın çeşitli işlemlerden geçirilerek aktarılmasına ve yağın alındığı alana bağlı olarak farklılık gösterebilir. Genel olarak, yağ enjeksiyonu sonuçlarının yaklaşık %40'ının 6 ay sonra kalıcı olarak korunabildiği gözlemlenmektedir. Ancak bu oran, kişinin vücudunun nasıl tepki verdiği, yağ dokusunun kalıcılığına etki eden faktörler ve kişinin yaşam tarzıyla da değişebilir.

Verilen yağın yarısı kalıcıdır, bu nedenle genellikle yağ enjeksiyonları iki ayrı seans olarak düşünülüp uygulanır. İki seansın sonunda elde edilen etki yıllarca sürebilir. Ancak seanslar arasında en az 4 ila 6 aylık bir süre bırakılması önemlidir.

İşlemin zararları var mı? Yağ enjeksiyonu tamamen kişinin kendi dokusundan elde edilen bir materyal olduğu için sentetik diğer dolgu malzemeleri gibi herhangi bir allerjik reaksiyon riski barındırmaz.

Bize Ulaşın

Hizmetimiz ve uygulamalarımız hakkında daha fazla bilgi almak için lütfen iletişim formunu doldurun. Size en kısa sürede geri dönüş yaparak sorularınıza detaylı cevaplar sunacak ve kişiselleştirilmiş çözümler sunmak için elimizden geleni yapacağız.

Contact Form Demo