Meme Estetiği
Meme Küçültme
Boyun ve sırt ağrılarına neden olan omuzlarda sütyen askılarının oluk oluşturduğu aşırı büyük memelerin estetik olarak küçültülmesi ameliyatıdır.
Ne Zaman Meme Küçültme Ameliyatı Olmalısınız?
Meme küçültme ameliyatı olmaya karar verdiyseniz ameliyat öncesi mutlaka ideal kilonuza ulaşmalısınız. Boyunuza en uygun kiloda yapılan meme küçültme ameliyatının belirgin olarak estetik sonuçları iyidir. Ayrıca yara izlerinin daha kısa olması sağlanabilir.
Meme Küçültme Ameliyatına Nasıl Hazırlanmalısınız?
Ameliyat öncesi mutlaka ve mutlaka sigara bırakılmalıdır. Tavsiyemiz ameliyatın en az 4 hafta öncesinde sigara bırakılması ve ameliyat sonrası yine en az 4 hafta sigara içilmemesidir. Kilo vermiş, sigarayı bırakmış uygun bir hasta olarak meme küçültme ameliyatı olmak için kendinize Plastik Cerrah arayabilirsiniz.
Meme Dikleştirme
Göğüs sarkması, yumuşaklık ve deformasyon bayanların en çok hassas oldukları konuların başında yer alır. Yapısında kas içermeyen tamamen yağ ve süt bezlerinden oluşan göğüs dokusu zamanla yer çekimi, yaşlanma, sık kilo alıp verme, doğum, emzirme, yanlış sütyen kullanımı gibi nedenlerle eski diri ve dik görünümlerini yitirir, içi boşalarak ya da derisi aşırı derecede bollaşarak, sarkar ve estetik açıdan bayanların huzursuz olmasına neden olarak çeşitli çözüm arayışlarına iter.
Memeler Neden Sarkar?
Memeler yerçekiminin etkisiyle ve yaşa bağlı olarak derinin elastikiyetini kaybetmesiyle zaman içinde giderek sarkar. Sık kilo alıp verme, doğum ve emzirme işlemleri ve memelerin aşırı büyük olması sarkmanın daha erken yaşlarda oluşmasına sebebiyet verir.
Sarkan Memeler Ameliyat Dışı Yöntemler ile Düzeltilebilir Mi?
Sarkmamış memede meme başı meme altı katlantı çizgisinin üzerindedir. Hafif meme sarkmasında meme başı meme altı katlantı seviyesindedir. Daha ileri sarkmalarda meme başı bu çizginin altındadır. Hiçbir masaj, krem ya da alet meme başının yukarıya çıkmasını sağlayamaz.
Meme Büyütme
Augmentasyon plastisi olarak da adlandırılan meme büyütme ameliyatı, memelerin hacmini arttırmak için yapılan cerrahi bir işlemdir. Bu uygulamalarda; meme implantları, meme dokusu veya göğüs kaslarının altına yerleştirilir.
Meme Büyütme Ameliyatı Hangi Amaçlarla Yapılır?
Meme büyütme ameliyatı yaptırmanın çeşitli nedenleri olabilir. Bir memenin diğer memeden daha küçük olması ya da küçük memelere sahip olunması kadınlarda özgüven problemlerine neden olabilir. Bu durum bireyi rahatsız ediyorsa
Plastik Cerrahi Bölümü’ne başvurulup muayene olmakta fayda vardır. Bunun haricinde meme kanseri ameliyatı sonrasında meme büyütme ameliyatı yapılabilir.
Meme büyütme ameliyatı süreci ve sonrasında karşılaşacağınız görüntü hakkında doğru beklentilere sahip olmak için cerrahınızla açık bir iletişim içinde olmanız çok önemlidir.
Meme Büyütme Ameliyatlarında Ne Çeşit İmplantlar Kullanılır?
Meme büyütme ameliyatlarında vücudun kendisinde bulunan yağ dokusu ve kök hücrelerden yararlanabildiği gibi silikon ya da tuzlu su içeren implantlar da kullanılabilir. Vücudun kendi dokusunun kullanıldığı ameliyatlarda, karnın iki yanında bulunan yağ tabakasından alınan yağlar, meme dokusuna yerleştirilir.
Bu yağ dokularının yeni yerlerinde kalıcı olabilmeleri için damarlarla beslenmeleri gerekir. Yeni damarlanmayı oluşturmak için de kök hücrelerle birlikte nakledilmesi gereklidir.İmplantlar ise silikon bir kılıf içeresinde bulunan tuzlu su ya da yine silikon bir jel içerebilirler. Tuzlu su içeren implantlar, yerine yerleştirildikten sonra steril salin sıvısı ile doldurulurlar.
Meme Ucu Estetiği
Meme ucu estetiği ve areola küçültme ameliyatı, kadınlara ve erkeklere simetrik ve estetik olarak orantılı meme uçları ve areolalar sağlar. Meme büyütme veya meme dikleştirme gibi meme estetiği prosedürlerine o kadar çok odaklanılır ki, meme başı yani areolaya basitçe hitap etmenin estetik açıdan daha hoş bir meme yaratabileceği çoğu kez göz ardı edilir. Bazen büyük meme uçlarını, kabarık meme uçlarını veya her ikisini birden düzeltmek, bir hastanın göğüslerin görünümünü iyileştirmek için ihtiyaç duyduğu tek şeydir.
Bunlar aslında hem kadınlarda hem de erkeklerde çok yaygın görülen olaylardır ve bir tarafta veya her iki tarafta da görünebilir. Bu koşullar genetik, hormonlar, yaşlanma veya travmaya bağlı olabilir. Hastalar meme ucu sorunları ile ilgili kendilerini bilinçli hissettikleri için bu ameliyatı olmaya karar verebilirken, diğerleri emzirme zorluğu gibi tıbbi nedenlerle işleme ihtiyaç duyabilirler.
Meme ucunda oluşan problemler her ne kadar küçük görünse de kadınların özgüvenini etkileyen sorunlardan biridir. Göğüs ucu yani bir diğer adı da areolanın çevresi genellikle pembe veya kahverengi olur. Göğüs ucunda ortalama 14-17 süt kanalı bulunur. Areola cildi altında ince bir kas dokusu vardır ve soğuk, cinsel dürtü, korku, su teması vb. gibi farklı uyarılmalarla meme ucundaki çıkıntı kasılır ve sertleşir. Yani göğüs ucu her ne kadar minik bir alan olsa da vücudumuzun en önemli ve hassas noktalarından biridir.
Meme ucunda çökük meme ucu, meme başı büyüklüğü ve aksesuar meme problemleri görülebilir. Bu sorunların yanı sıra emzirme sürecinin ardından areola bölgesinde genişleme oluşabilir. Göğüs ucunda yaşanan problemleri meme ucu estetiği ile ortadan kaldırıp daha çekici ve sağlıklı görünen meme ucu ile hayatınıza daha özgüvenli bir şekilde devam edebilirsiniz.
Çökük Meme Ucu Nedir?
Meme ucu çöküklük problemi genellikle ergenlik çağında ortaya çıkar ve yapısaldır. Her iki memede yada tek taraflı olarak görülebilir. Bazı durumlarda emzirme sonrası oluşan deformasyon, aşırı kilo verme ve meme kanseri gibi nedenlerle de meme ucunda çöküklük yaşanabilir.
Meme ucunu içeri traksiyon yapan süt kanalları ile meme ucunu dışarı çeken meme ucunun içinde bulunan kas dengesizliği de meme çöküklüğüne neden olabilir. Meme ucu çöküklüğünün en yaygın nedenlerinden biri, geçirilmiş meme enfeksiyonudur. Meme enfeksiyonu, süt kanallarında tıkanmaya ve kısalmaya neden olur. Süt kanallarının kısalması ise meme ucunun çökük veya tamamen içe dönük olmasına sebep verir.
Yüz kadından 2-3’ünde, bu sorun tek ya da çift taraflı olmak üzere mevcuttur.
Jinekomasti Nedir?
Jinekomasti erkekte kadın tipi meme büyümesidir. Kanda bulunan testeron ve östrojen hormonları yetişkinde belli bir dengededir. Ergenlikte ve ileri yaşta bu hormonların oranları değişkendir ve meme büyümesi fizyolojiktir.
Jinekomastisi olan hastalr özellikle sosyal sıkıntılar yaşarlar. Giysi seçimlerinde zorlanırlar ,denize girmekten kaçınırlar. Bu durum sosyal yaşantılarını da etkiler.
Jinekomastinin Nedenleri Nelerdir?
- Fizyolojik
- Nedeni bilinmeyen durumlar
- Kullanılan ilaç nedenli
- Siroz
- Hormonların az salgılanması
- Konjenital anomaliler
- Testisteki problemler
- Bazı tümörler
- Tiorid bozuklukları
- Obezite
- Böbrek problemleri